Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Skrobia
neutralny składnik
Spożycie nadmiernych ilości skrobi natywnej może prowadzić do zaburzeń trawienia i wchłaniania składników odżywczych.
Skrobia natywna to naturalny składnik spożywczy, który można znaleźć w wielu produktach, takich jak pieczywo, zupy i desery.
Skrobia natywna jest składnikiem odżywczym, który pełni wiele ważnych funkcji w potrawach. Główną funkcją skrobi natywnej jest zagęszczanie i wiązanie, co pozwala na uzyskanie pożądanej konsystencji w potrawach. Skrobia natywna może być również stosowana jako nośnik smaku i aromatu, a także jako substancja wiążąca, która zapobiega rozwarstwianiu się składników w potrawie. Ponadto, skrobia natywna może wpływać na trawienie i wchłanianie składników odżywczych, co czyni ją ważnym składnikiem diety.