skrobia modyfikowana ziemniaczana

KATEGORIA | Skrobie modyfikowane

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Spożycie skrobi modyfikowanej ziemniaczanej może powodować problemy trawienne u niektórych osób

Informacje o składniku

Skrobia modyfikowana ziemniaczana to pochodna ziemniaka, która jest stosowana jako zagęszczacz, emulgator i stabilizator w przemyśle spożywczym.

Funkcja

Skrobia modyfikowana ziemniaczana jest składnikiem używanym w przemyśle spożywczym jako zagęstnik, emulgator, nośnik smaku i aromatu oraz stabilizator. Jest ona często stosowana w produkcji sosów, dżemów, napojów, lodów, ciast, pieczywa i wielu innych produktów spożywczych. Skrobia modyfikowana ziemniaczana ma również zdolność zwiększania objętości produktów spożywczych oraz poprawy ich konsystencji i jakości sensorycznej.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik