Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Skrobie modyfikowane
uważaj na...
Spożycie skrobi modyfikowanej ziemniaczanej może powodować problemy trawienne u niektórych osób
Skrobia modyfikowana ziemniaczana to pochodna ziemniaka, która jest stosowana jako zagęszczacz, emulgator i stabilizator w przemyśle spożywczym.
Skrobia modyfikowana ziemniaczana jest składnikiem używanym w przemyśle spożywczym jako zagęstnik, emulgator, nośnik smaku i aromatu oraz stabilizator. Jest ona często stosowana w produkcji sosów, dżemów, napojów, lodów, ciast, pieczywa i wielu innych produktów spożywczych. Skrobia modyfikowana ziemniaczana ma również zdolność zwiększania objętości produktów spożywczych oraz poprawy ich konsystencji i jakości sensorycznej.