skrobia modyfikowana kukurydziana

KATEGORIA | Skrobie modyfikowane

Wpływ na zdrowie

uważaj na...

Uwaga

Możliwym działaniem niepożądanym na zdrowie człowieka skrobi modyfikowanej kukurydzianej jest zaburzenie funkcji jelitowych lub zwiększone ryzyko chorób autoimmunologicznych.

Informacje o składniku

Skrobia modyfikowana kukurydziana to wyprodukowany przetwór, który służy jako wypełniacz i zagęstnik w wielu produktach spożywczych.

Funkcja

Skrobia modyfikowana kukurydziana jest dodatkiem do potraw, który pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą. Dzięki swoim właściwościom skrobia modyfikowana kukurydziana poprawia konsystencję i teksturę potraw, co jest szczególnie przydatne w przemyśle spożywczym w trakcie produkcji sosów, zapiekanek, ciastek, lodów i innych produktów spożywczych. Skrobia modyfikowana kukurydziana jest również stosowana w diecie bezglutenowej jako zamiennik tradycyjnej mąki.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik