Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Skrobie modyfikowane
uważaj na...
Możliwym działaniem niepożądanym na zdrowie człowieka skrobi modyfikowanej kukurydzianej jest zaburzenie funkcji jelitowych lub zwiększone ryzyko chorób autoimmunologicznych.
Skrobia modyfikowana kukurydziana to wyprodukowany przetwór, który służy jako wypełniacz i zagęstnik w wielu produktach spożywczych.
Skrobia modyfikowana kukurydziana jest dodatkiem do potraw, który pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą. Dzięki swoim właściwościom skrobia modyfikowana kukurydziana poprawia konsystencję i teksturę potraw, co jest szczególnie przydatne w przemyśle spożywczym w trakcie produkcji sosów, zapiekanek, ciastek, lodów i innych produktów spożywczych. Skrobia modyfikowana kukurydziana jest również stosowana w diecie bezglutenowej jako zamiennik tradycyjnej mąki.