Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Koncentraty
dobry składnik
Spożycie skoncentrowanego soku z mango może wiązać się z kilkoma potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Wysoka zawartość cukru w soku z mango może zwiększać ryzyko wystąpienia otyłości i cukrzycy. Ponadto, sok z mango zawiera duże ilości kwasu cytrynowego, co może prowadzić do zgagi i refluksu żołądkowego u osób z wrażliwym układem trawiennym. Istnieją również przypadki uczuleń na mango, które mogą powodować objawy takie jak swędzenie, wysypka i obrzęk. Dlatego też, spożycie skoncentrowanego soku z mango powinno być umiarkowane, a osoby cierpiące na problemy z układem trawiennym lub uczulone na mango powinny unikać spożywania tego napoju.
Skoncentrowany sok z mango to doskonały produkt spożywczy o intensywnym smaku i aromacie
Składnik skoncentrowany sok z liczi jest często dodawany do produktów spożywczych jako naturalny aromat i słodzik. Jego funkcją jest dodanie intensywnego smaku i zapachu liczi do produktów, takich jak napoje, desery, przekąski i słodycze. Dodatkowo, sok z liczi może również podnieść wartość odżywczą produktów dzięki zawartości składników odżywczych, takich jak przeciwutleniacze i witaminy.