Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Koncentraty
dobry, ale
Spożycie skoncentrowanego soku pomarańczowego może mieć kilka potencjalnych zagrożeń dla zdrowia człowieka. Po pierwsze, skoncentrowany sok pomarańczowy jest bogaty w cukier, co może prowadzić do wzrostu poziomu cukru we krwi u osób z cukrzycą lub zwiększyć ryzyko wystąpienia cukrzycy u osób z predyspozycjami genetycznymi. Ponadto, spożycie zbyt dużej ilości skoncentrowanego soku pomarańczowego może prowadzić do problemów z trawieniem, wzdęć i biegunek ze względu na wysoką zawartość kwasów owocowych. Wreszcie, skoncentrowany sok pomarańczowy zawiera niewielką ilość witamin i minerałów w porównaniu z świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym, który zawiera naturalne składniki odżywcze.
Skoncentrowany sok pomarańczowy to produkt spożywczy o wysokiej zawartości witaminy C
Składnik skoncentrowany sok marchew jest często stosowany w produktach spożywczych jako naturalny barwnik i dodatek smakowy. Ponadto, sok z marchwi jest bogaty w witaminy i minerały, takie jak witamina A, potas i błonnik, co czyni go cennym składnikiem odżywczym. Dzięki swoim właściwościom antyoksydacyjnym, składnik ten może również pomagać w ochronie organizmu przed szkodliwymi wolnymi rodnikami.