Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Spożycie skoncentrowanego moszczu wina może prowadzić do różnych zagrożeń dla zdrowia człowieka. Wysokie stężenie cukru może zwiększyć ryzyko wystąpienia otyłości, cukrzycy i innych chorób metabolicznych. Ponadto, skoncentrowany moszcz winny może zawierać toksyny, bakterie i wirusy, które mogą powodować choroby jelitowe, takie jak biegunka, wymioty i bóle brzucha. Wzrost poziomu alkoholu we krwi również może prowadzić do różnych problemów zdrowotnych, takich jak uszkodzenie wątroby, choroby serca i nadciśnienie tętnicze. Dlatego zaleca się ostrożność i umiar w spożywaniu skoncentrowanego moszczu wina, a także upewnienie się, że pochodzi on z legalnego i bezpiecznego źródła.
Sok winogronowy to produkt spożywczy otrzymywany z moszczu wina, który jest skoncentrowany poprzez odparowanie wody.
Składnik skoncentrowany ekstrakt z ryb stosowany jest w produktach spożywczych jako dodatek smakowy i zapachowy. Ponadto, zawiera on wiele cennych składników odżywczych, takich jak białka, kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy i minerały, które korzystnie wpływają na organizm człowieka. Składnik ten może być stosowany w produktach takich jak sosy, zupy, marynaty, przystawki, a także w produktach piekarniczych i cukierniczych.