Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika serwatki z pasteryzowanego mleka koziego na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej.
Serwatka z pasteryzowanego mleka koziego to składnik spożywczy bogaty w białko i mający wiele zastosowań w przemyśle spożywczym.
Serwatka z pasteryzowanego mleka koziego jest bogata w białko oraz laktozę, a także w niezbędne aminokwasy, takie jak lizyna, leucyna i walina. Funkcją składnika jest dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które pomagają w budowie i regeneracji mięśni, a także wzmocnieniu układu immunologicznego. Serwatka może również zawierać małe ilości tłuszczu oraz minerałów, takich jak wapń i potas.