Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej po spożyciu pasteryzowanej serwatki z mleka.
Serwatka z mleka pasteryzowanego jest bogatym źródłem białka i składnikiem spożywczym popularnie wykorzystywanym w przemyśle spożywczym.
Serwatka z mleka pasteryzowanego jest bogata w białko oraz jest źródłem aminokwasów egzogennych. Białko serwatki jest szybko trawione i wchłaniane przez organizm, co czyni z niej popularny wybór wśród sportowców i osób aktywnych fizycznie. Ponadto, serwatka z mleka pasteryzowanego zawiera także witaminy i minerały, takie jak wapń, fosfor, witamina B12 i ryboflawina, które wspierają funkcjonowanie organizmu.