Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika na ludzi to wystąpienie reakcji alergicznej u osób, które są uczulone na laktozę lub białka mleka.
Serwatka w proszku zawiera pochodne mleka, w tym laktozę
Składnik serwatki w proszku zawiera białka o wysokiej wartości biologicznej oraz ma niską zawartość tłuszczu i laktozy. Białka te są łatwo przyswajalne przez organizm i stanowią ważne źródło aminokwasów egzogennych, czyli tych, które organizm nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować. Dzięki temu, spożywanie serwatki w proszku wpływa korzystnie na rozwój mięśni oraz regenerację organizmu po treningu. Laktoza, z kolei, może stanowić problem dla osób z nietolerancją laktozy, ale dla osób, które ją tolerują, jest ona ważnym źródłem energii.