Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka (proteiny)
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika serwatki w proszku z mleka krowiego na ludzi może obejmować nietolerancję laktozy lub reakcje alergiczne na białka mleka.
Serwatka w proszku to produkt spożywczy pozyskiwany z mleka krowiego, który stanowi bogate źródło białka i składników mineralnych, idealny dla osób uprawiających sport lub dbających o swoją dietę.
Serwatka w proszku z mleka krowiego jest bogata w białko, zwłaszcza w aminokwasy egzogenne, które organizm ludzki nie jest w stanie samodzielnie syntetyzować. Białko to jest ważne dla budowy i regeneracji mięśni oraz tworzenia enzymów, hormonów i przeciwciał. Serwatka w proszku z mleka krowiego zawiera również węglowodany, które dostarczają energii dla organizmu oraz witaminy i minerały, takie jak wapń, fosfor, magnez czy witamina B12.