Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Serwatka w proszku częściowo zdemineralizowana jest źródłem białka i może być korzystna dla osób aktywnych fizycznie. Zawiera również minerały, ale jej wartość odżywcza może być niższa w porównaniu do pełnowartościowych źródeł białka.
Serwatka w proszku częściowo zdemineralizowana - składnik spożywczy o wysokiej zawartości białka, pochodzący z mleka, który został częściowo odzyskany po procesie produkcji sera i zawiera zmniejszoną ilość minerałów.
Serwatka w proszku częściowo zdemineralizowana jest źródłem białka, wapnia oraz innych składników odżywczych, wspomagającym budowę mięśni i regenerację organizmu. Używana jest w produktach mlecznych, odżywkach białkowych oraz jako składnik w pieczeniu.