Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | nabiał
neutralny składnik
Może powodować nietolerancję laktozy u osób z nietolerancją laktozy
Serek twarogowy jest bogaty w białko i wapń, co czyni go dobrym źródłem składników odżywczych dla rozwoju i regeneracji mięśni, kości i tkanek w organizmie człowieka.
Serek twarogowy jest bogatym źródłem wysokiej jakości białka, które pełni wiele istotnych funkcji w organizmie, w tym budowę i regenerację mięśni oraz utrzymanie zdrowych kości i stawów. Ponadto, serek twarogowy zawiera też niewielkie ilości węglowodanów, tłuszczów, witamin i minerałów, co czyni go cennym składnikiem diety. Regularne spożywanie sera twarogowego może przyczynić się do utrzymania prawidłowej masy ciała oraz zapobiegania chorobom serca, cukrzycy i innych chorobom przewlekłym.