serek śmietankowy bez stabilizatorów

KATEGORIA | nabiał

Wpływ na zdrowie

neutralny składnik

Uwaga

Spożycie sernika śmietankowego bez stabilizatorów może skutkować szybszym pogorszeniem się jego jakości oraz potencjalnym ryzykiem wystąpienia infekcji pokarmowej u ludzi.

Informacje o składniku

Serek śmietankowy bez stabilizatorów jest bogatym źródłem białka, wapnia i witaminy D, a jego naturalny smak i konsystencja są wynikiem braku sztucznych dodatków.

Funkcja

Składnik serek śmietankowy bez stabilizatorów pełni funkcję dostarczania organizmowi białka oraz tłuszczu. Ponadto, dzięki braku stabilizatorów, produkt ten posiada naturalny smak i konsystencję. Wprowadzenie do diety sera śmietankowego bez dodatków może wpłynąć pozytywnie na trawienie, a także zaspokoić apetyt na coś słodkiego.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik