Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | nabiał
neutralny składnik
Spożycie dużych ilości sera żółtego może powodować problemy trawienne, takie jak wzdęcia i biegunkę.
Ser żółty jest bogatym źródłem białka i wapnia oraz zawiera witaminy A, B2 i B12, jednak spożywany w nadmiarze może przyczyniać się do wzrostu poziomu cholesterolu we krwi.
Ser żółty jest źródłem białka, tłuszczu, wapnia oraz innych składników odżywczych. Białko jest niezbędnym składnikiem do budowy i regeneracji tkanek w organizmie, tłuszcz zapewnia energię, a wapń jest ważnym składnikiem budulcowym dla kości i zębów. Ser żółty zawiera również witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witamina A, D, E i K, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Jednak ze względu na wysoką zawartość tłuszczu i soli, należy spożywać ser żółty z umiarem i w ramach zrównoważonej diety.