Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
neutralny składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika sera mozzarella na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej.
Ser mozzarella jest wytwarzany z mleka krowiego i charakteryzuje się miękką, lekko gumową konsystencją oraz delikatnym, łagodnym smakiem.
Składnik odżywczy w serze mozzarella to białko, tłuszcz, wapń i sód. Białko w serze mozzarella jest ważnym składnikiem odżywczym, ponieważ pomaga w budowie i naprawie mięśni, kości, skóry i tkanek. Tłuszcz w serze mozzarella zawiera kwasy tłuszczowe, które są niezbędne dla organizmu, aby wchłaniał witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Wapń jest ważny dla zdrowia kości i zębów, a sód pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej organizmu.