Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Nabiał
dobry składnik
Spożycie sera miękkiego solankowego może powodować zwiększone ryzyko wystąpienia chorób serca i nadciśnienia tętniczego ze względu na wysoką zawartość soli.
Ser miękki solankowy to produkt spożywczy wykonany z mleka, którego charakterystycznym składnikiem jest solanka.
Ser miękki solankowy jest bogatym źródłem białka, tłuszczu oraz soli mineralnych, takich jak wapń i sód. Białko zawarte w serze jest niezbędne do budowy i regeneracji tkanek w organizmie człowieka. Tłuszcze dostarczają energię oraz są niezbędne do wchłaniania niektórych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Sód wraz z potasem reguluje równowagę płynów w organizmie. Wapń jest ważny dla zdrowia kości oraz bierze udział w procesie skurczu mięśni. W związku z tym, jedzenie sera miękkiego solankowego może stanowić ważny składnik zrównoważonej diety.