Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Spożycie semoliny z pszenicy twardej może powodować problemy trawienne związane z nietolerancją glutenu.
Semolina z pszenicy twardej to produkt spożywczy o ziarnistej konsystencji, pozyskiwany z gruboziarnistych części pszenicy, często wykorzystywany do przygotowania dań kuchni włoskiej, takich jak np. makarony i risotto.
Składnik semoliny z pszenicy twardej jest szeroko stosowany w kuchni włoskiej do wytwarzania makaronów, chleba i ciast. Semolina jest bogata w błonnik, białko i składniki mineralne, takie jak żelazo i magnez. W potrawach semolina z pszenicy twardej pełni funkcję mąki, dodając pożądanej konsystencji i tekstury, a także wzbogacając smak potrawy.