Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Sardela może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka w przypadku spożycia nieświeżej ryby lub sardeli, która była przechowywana w nieodpowiednich warunkach. Może to prowadzić do zatrucia pokarmowego, które objawia się biegunką, nudnościami, wymiotami i bólem brzucha. Ponadto, w niektórych przypadkach, spożycie zanieczyszczonej sardeli może prowadzić do zakażenia bakteryjnego lub wirusowego, co może prowadzić do poważniejszych chorób, takich jak zapalenie wątroby lub cholera. Ważne jest, aby kupować świeżą sardelę od zaufanych źródeł i przechowywać ją w odpowiednich warunkach, takich jak niska temperatura. Przed spożyciem zawsze należy dokładnie umyć sardelę i upewnić się, że jest ona odpowiednio przygotowana i gotowana przed podaniem.
Sardela to produkt spożywczy w postaci pasty, który jest zrobiony z sardynki, oliwy z oliwek, soli i przypraw.
Składnik Salmo salar, czyli łososia atlantyckiego, jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, białka oraz witaminy z grupy B (w tym B12). Funkcje tych składników obejmują między innymi: - Kwasy tłuszczowe omega-3 pomagają w utrzymaniu zdrowia serca i układu krążenia, a także zapobiegają stanom zapalnym i chorobom nowotworowym. - Białka są niezbędne do budowy i utrzymania tkanki mięśniowej, a także wpływają na poziom glukozy we krwi. - Witaminy z grupy B są ważne dla funkcjonowania układu nerwowego, a także wpływają na metabolizm i produkcję czerwonych krwinek.