Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Spożycie rolmopsów płatów ze śledzia atlantyckiego Clupea harengus może wiązać się z pewnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Przede wszystkim, takie ryby mogą zawierać duże ilości soli i konserwantów, co może prowadzić do niekorzystnych skutków dla osób zmagających się z wysokim ciśnieniem krwi lub innymi schorzeniami układu krążenia. Ponadto, ze względu na fakt, że śledzie są rybami drapieżnymi, mogą gromadzić w swoim mięsie duże ilości rtęci i innych metali ciężkich, które mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka, zwłaszcza dla dzieci i kobiet w ciąży. Spożycie zanieczyszczonych ryb może prowadzić do uszkodzeń układu nerwowego oraz innych poważnych problemów zdrowotnych. Z tego powodu, zaleca się, aby spożywanie rolmopsów płatów ze śledzia atlantyckiego było ograniczone, a najlepiej zastąpić je innymi rodzajami ryb, które zawierają mniej konserwantów i metali ciężkich. Jeśli jednak chcesz spożywać rolmopsy, upewnij się, że pochodzą one z renomowanego źródła i nie są zanieczyszczone.
Rolmopsy płaty ze śledzia atlantyckiego clupea harengus to smaczna przekąska w formie delikatnych plastrów śledziowych w occie, idealna na ciepłe letnie dni.
Składnikami odżywczymi w rolmopsach płatach ze śledzia atlantyckiego Clupea harengus są białko, tłuszcz, sole mineralne oraz witaminy, takie jak witamina D, witamina B12 i witamina B6. W diecie człowieka składniki te pełnią ważną rolę w utrzymaniu zdrowia kości, przemianie materii i produkcji czerwonych krwinek. Jednak ze względu na wysoką zawartość tłuszczu i soli, rolmopsy należy spożywać umiarkowanie.