Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika toksyny botulinowej na ludzi po spożyciu raka Luizjańskiego (Procambarus clarkii).
Rak luizjański (Procambarus clarkii) jest bogaty w białko i niektóre witaminy, a także zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3, ale może także być źródłem zanieczyszczeń szkodliwych dla zdrowia.
Składnik żywieniowy w przypadku raka luizjańskiego (Procambarus clarkii) to białko. Białko jest niezbędne dla organizmu, ponieważ jest źródłem aminokwasów, które są potrzebne do budowy i regeneracji tkanek. Ryby, mięso oraz owoce morza są bogate w białko, które jest szczególnie ważne dla osób prowadzących aktywny tryb życia i trenujących. W przypadku raka luizjańskiego, który jest popularnym składnikiem diety w niektórych regionach, białko stanowi istotną część jego wartości odżywczej.