Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i dodatki
dobry składnik
Nadmiernie spożywane niektóre przyprawy ziołowe mogą powodować problemy trawienne, skórne reakcje alergiczne lub interakcje z niektórymi lekami.
Przyprawy ziołowe to mieszanka suszonych ziół, dodająca aromatu i smaku potrawom
Składniki przypraw ziołowych mają różne funkcje w potrawach. Niektóre zioła dodają smaku i aromatu, np. bazylia, tymianek, rozmaryn, oregano. Inne zioła mają właściwości konserwujące, takie jak czosnek i cebula. Część ziół ma działanie prozdrowotne i może pomóc w trawieniu potraw, np. kminek i kolendra. Wreszcie, wiele ziół ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne, takie jak kurkuma, imbiry i kardamon.