Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i zioła
dobry składnik
Spożycie selera może być szkodliwe dla osób z alergią na to warzywo, które może powodować reakcje alergiczne, takie jak obrzęk języka, swędzenie, wysypki skórne oraz trudności z oddychaniem. Osoby z chorobą nerek powinny unikać spożywania dużej ilości selera, ponieważ może to wpłynąć negatywnie na funkcjonowanie nerek. W przypadku spożywania dużej ilości selera na raz, mogą wystąpić problemy z trawieniem, takie jak bóle brzucha, wzdęcia i biegunka. Jednak, w umiarkowanych ilościach seler jest bezpieczny dla zdrowia i może przynieść wiele korzyści, takich jak poprawa układu trawiennego, obniżenie poziomu cholesterolu we krwi i poprawa funkcjonowania układu odpornościowego.
Produkt spożywczy to przyprawa zawierająca seler, która nadaje potrawom wyjątkowy smak i aromat
Seler jest jednym z podstawowych składników popularnej mieszanki przyprawowej o nazwie "vegeta". Jego funkcja w przyprawach do produktów spożywczych polega na dodaniu smaku i aromatu, a także wzbogaceniu wartości odżywczych potraw. W zależności od rodzaju potrawy, seler może być używany świeży lub suszony i mielony. Dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi i zapachowi, seler stanowi cenny składnik przyprawowy, który dodaje wyjątkowego smaku wielu różnym potrawom.