Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i dodatki
dobry składnik
Spożycie habanero może powodować pieczenie i podrażnienie błon śluzowych jamy ustnej, gardła i żołądka.
Habanero to przyprawa ostrych papryk, której głównym składnikiem jest właśnie papryka habanero
Składnik habanero, zwany kapsaicyną, jest substancją odpowiedzialną za ostrość tej przyprawy. Kapsaicyna wpływa na układ trawienny, zwiększając wydzielanie soków trawiennych i poprawiając trawienie. Ponadto, kapsaicyna może mieć właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i przeciwnowotworowe. Jednak należy pamiętać, że spożywanie zbyt dużej ilości habanero może prowadzić do podrażnienia błon śluzowych i innych negatywnych skutków zdrowotnych.