Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Przetarte ogórki kiszone mogą stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia człowieka, gdyż mogą zawierać bakterie chorobotwórcze, w tym między innymi bakterie z rodzaju Salmonella czy E. coli. Spożycie skażonych bakteriami ogórków kiszonych może prowadzić do wystąpienia chorób przewodu pokarmowego, takich jak biegunki, wymioty, bóle brzucha oraz gorączka. Dlatego zaleca się, aby przed spożyciem przetartych ogórków kiszonych upewnić się co do ich jakości i higieny oraz przechowywać je w odpowiednich warunkach.
Przetarte ogórki kiszone to smaczny dodatek do kanapek lub dań obiadowych, który dodaje potrawom charakterystycznego, kwaśno-pikantnego smaku.
Składnik przetartej jabłka w produktach spożywczych pełni kilka funkcji, m.in.: - nadaje produktowi słodkawy smak - poprawia konsystencję i teksturę produktu - działa jako naturalny konserwant, co wydłuża trwałość produktu - dostarcza błonnika oraz innych cennych składników odżywczych, np. witamin - zmniejsza kaloryczność produktu, zastępując część tłuszczów i cukrów.