Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika suszonych śliwek użytych w przetworach może być zaburzenie trawienia u niektórych ludzi.
Przecier z suszonych śliwek to gęsta pasta o intensywnym smaku i słodko-kwaśnej nucie, idealna do smarowania pieczywa lub jako dodatek do deserów i dań mięsnych.
Składnikami odżywczymi przecieru z suszonych śliwek są głównie błonnik, witaminy i minerały. Błonnik zawarty w przecierze z suszonych śliwek reguluje pracę jelit i przyspiesza trawienie. Witaminy (A, C, K) i minerały (potas, miedź, żelazo) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania organizmu, poprawiają kondycję skóry, układu odpornościowego oraz krwionośnego. Ponadto, przecier z suszonych śliwek zawiera naturalne cukry, które stanowią źródło energii dla organizmu.