przecier z mango z przecieru zagęszczonego

KATEGORIA | Owoce

Wpływ na zdrowie

dobry, ale

Uwaga

Możliwym działaniem niepożądanym składnika z przecieru z mango na ludzi przy spożyciu przecieru zagęszczonego może być reakcja alergiczna.

Informacje o składniku

Przecier z mango z przecieru zagęszczonego jest źródłem witaminy C, beta-karotenu oraz błonnika, który wpływa na trawienie i przyspiesza metabolizm.

Funkcja

Składnik żywieniowy w przecierze z mango z przecieru zagęszczonego to głównie węglowodany w postaci glukozy, fruktozy i sacharozy. Zawiera także błonnik pokarmowy, który pomaga regulować trawienie i funkcjonowanie jelit. Ponadto, przecier z mango jest bogaty w witaminy i składniki mineralne, takie jak witamina C, witamina A, potas i magnez, które wspomagają układ odpornościowy i utrzymanie właściwej równowagi elektrolitowej w organizmie.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik