Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika przecieru z mango na ludzi to alergia
Przecier z mango jest dobrym źródłem witaminy C oraz beta-karotenu, zawiera również błonnik pokarmowy oraz naturalne cukry.
Przecier z mango jest źródłem wielu cennych składników odżywczych, w tym błonnika, witaminy C, beta-karotenu oraz potasu. Błonnik pektynowy zawarty w przecierze z mango może pomóc w utrzymaniu prawidłowego trawienia oraz zmniejszeniu poziomu cholesterolu we krwi. Witamina C jest silnym przeciwutleniaczem, który pomaga wzmocnić układ odpornościowy i zapobiegać chorobom. Beta-karoten natomiast wspiera zdrowie oczu, skóry i układu odpornościowego. Potas jest odpowiedzialny za regulację ciśnienia krwi oraz utrzymanie prawidłowego funkcjonowania mięśni i układu nerwowego.