Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przeciery
dobry składnik
Przecier śliwkowy może stanowić potencjalne zagrożenie dla zdrowia, jeśli jest spożywany w dużych ilościach lub jest zepsuty. Spożywanie dużych ilości przecieru śliwkowego może prowadzić do biegunek, wzdęć i innych problemów żołądkowych z powodu jego wysokiej zawartości błonnika. Ponadto, jeśli przecier śliwkowy jest zepsuty, może zawierać szkodliwe bakterie, które mogą spowodować chorobę, taką jak zatrucie pokarmowe. Dlatego ważne jest, aby spożywać przecier śliwkowy umiarkowanie i przechowywać go w odpowiedni sposób, aby zapobiec jego zepsuciu.
Przecier śliwkowy to smaczny dodatek do kanapek i deserów
Składnik przecier selera jest często dodawany do produktów spożywczych jako zagęszczacz lub substytut tłuszczu. Ma on również właściwości aromatyzujące i korzenne, co wpływa na smak i zapach produktu. W niektórych przypadkach, przecier selerowy może również służyć jako naturalne barwniki spożywcze, nadając produktom zielonkawy odcień.