Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przeciery
dobry składnik
Spożycie przecieru pomidorowego w dużych ilościach może powodować zgagę i problemy trawienne, ze względu na jego kwaśność.
Przecier pomidorowy to gęsta i aromatyczna pasta z miąższu pomidorów, która idealnie nadaje się do sosów, zup i dań włoskich.
Składnik przecieru pomidorowego pełni w potrawach wiele funkcji. Przede wszystkim dodaje on intensywnego smaku i aromatu pomidorów, co wpływa na całokształt smaku dania. Ponadto, przecier pomidorowy stanowi jedną z podstawowych baz do sosów i zup, a dzięki swojej konsystencji może również służyć jako dodatek do pizzy czy zapiekanek. W potrawach mięsnych przecier pomidorowy często pełni również funkcję zmiękczającą mięso i ułatwiającą jego strawność.