Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
dobry składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika przecieru morelowego na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej.
Przecier morelowy jest bogaty w błonnik, witaminę A i potas, a jego regularne spożywanie może przyczynić się do poprawy funkcjonowania układu pokarmowego oraz wzrostu odporności organizmu.
Składnikami przecieru morelowego są przede wszystkim woda oraz węglowodany, w tym głównie cukry proste takie jak glukoza i fruktoza. Zawiera on również błonnik pokarmowy oraz witaminy, takie jak witamina A, witaminy z grupy B i witamina C. Przecier morelowy ma także niską zawartość tłuszczów i białek. Jego spożycie może przyczynić się do uzupełnienia zapotrzebowania organizmu na składniki mineralne, takie jak potas, magnez czy żelazo.