Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Po spożyciu proszku do prania mogą wystąpić poważne zagrożenia dla zdrowia człowieka. Najważniejsze z nich to: 1. Zatrucie organizmu - Proszek do prania zawiera szereg substancji chemicznych, które mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Ich spożycie może prowadzić do poważnych zatruć organizmu, objawiających się m.in. biegunką, wymiotami, bólem brzucha, a nawet utratą przytomności. 2. Uszkodzenie układu oddechowego - Inhalacja proszku do prania może prowadzić do uszkodzenia układu oddechowego. Proszek zawiera substancje drażniące, które mogą powodować problemy z oddychaniem, duszności i kaszel. 3. Trwałe uszkodzenie narządów wewnętrznych - Spożycie proszku do prania może prowadzić do trwałego uszkodzenia narządów wewnętrznych, takich jak nerki, wątroba i serce. 4. Zatrucie metalem ciężkim - Niektóre proszki do prania zawierają metale ciężkie, takie jak kadm czy ołów, które są szkodliwe dla zdrowia człowieka i mogą prowadzić do poważnych chorób, takich jak choroba Parkinsona czy choroba Alzheimera. Z powyższych powodów, proszku do prania nie należy spożywać ani wdychać. W przypadku przypadkowego spożycia lub wdychania proszku należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem lub wezwać pomoc medyczną.
Por w proszku to naturalny produkt spożywczy o wysokiej zawartości witaminy C, który można wykorzystać do przygotowania pysznych i zdrowych dań.
Składnik w żywieniu porów w proszku, czyli porówka, pełni funkcję aromatyzującą potrawy. Jest ona źródłem charakterystycznego smaku i zapachu, który często jest wykorzystywany w zupach, sosach oraz daniach mięsnych i rybnych. Poza właściwościami smakowymi, porówka zawiera także składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, witaminę C oraz składniki mineralne, w tym wapń, potas i żelazo.