Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużych ilości zielonych części pomidorów koktajlowych może powodować problemy żołądkowe i bóle brzucha.
Pomidory koktajlowe są niskokalorycznym źródłem witamin i minerałów, zawierają dużo likopenu, który ma działanie antyoksydacyjne, oraz pomagają w regulacji poziomu cukru we krwi.
Składnikami odżywczymi w pomidorach koktajlowych są przede wszystkim witaminy i składniki mineralne. Zawierają one duże ilości witaminy C, która jest ważna dla układu odpornościowego i pomaga w wchłanianiu żelaza z innych pokarmów. Ponadto, pomidory koktajlowe są bogate w witaminę A, która wpływa na wzrok i zdrowie skóry oraz witaminę K, która jest niezbędna do prawidłowego krzepnięcia krwi. Zawierają także składniki mineralne, takie jak potas, który jest ważny dla funkcjonowania układu nerwowego i mięśniowego, oraz żelazo, które jest niezbędne do produkcji czerwonych krwinek.