Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie dużych ilości marchwi pomarańczowych i żółtych może prowadzić do przebarwień skóry na odcienie pomarańczowe lub żółte.
Pomarańczowa i żółta marchew zawierają dużo beta-karotenu, który w organizmie przekształca się w witaminę A, mają także korzystny wpływ na wzrok, układ odpornościowy oraz stan skóry.
Składnikami odżywczymi w pomarańczowej i żółtej marchwi są karotenoidy, takie jak beta-karoten. Karotenoidy są przekształcane w organizmie na witaminę A, która jest ważna dla dobrej kondycji skóry, wzroku oraz układu odpornościowego. Ponadto, pomarańczowa i żółta marchew zawierają błonnik, który może pomóc w regulacji trawienia i wchłaniania składników odżywczych.