Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Mięso i wędliny
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika w polędwicy wieprzowej produktu dojrzewającego na ludzi to zatrucie bakteryjne.
Polędwica wieprzowa to produkt spożywczy dojrzewający, który wyróżnia się swoim charakterystycznym smakiem i aromatem.
Polędwica wieprzowa, podobnie jak wiele mięs, jest dobrym źródłem białka, żelaza i witamin z grupy B. Jednak jako produkt dojrzewający zawiera również znaczne ilości soli, co może wpłynąć na nadmierną konsumpcję sodu w diecie. W związku z tym, zaleca się spożywanie polędwicy wieprzowej umiarkowanie, jako składnika zrównoważonej diety bogatej w różnorodne źródła białka i składniki odżywcze.