polędwica wieprzowa produkt dojrzewający

KATEGORIA | Mięso i wędliny

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika w polędwicy wieprzowej produktu dojrzewającego na ludzi to zatrucie bakteryjne.

Informacje o składniku

Polędwica wieprzowa to produkt spożywczy dojrzewający, który wyróżnia się swoim charakterystycznym smakiem i aromatem.

Funkcja

Polędwica wieprzowa, podobnie jak wiele mięs, jest dobrym źródłem białka, żelaza i witamin z grupy B. Jednak jako produkt dojrzewający zawiera również znaczne ilości soli, co może wpłynąć na nadmierną konsumpcję sodu w diecie. W związku z tym, zaleca się spożywanie polędwicy wieprzowej umiarkowanie, jako składnika zrównoważonej diety bogatej w różnorodne źródła białka i składniki odżywcze.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik