podpuszczka mikrobiologiczna

KATEGORIA | Inne

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Spożycie produktów zawierających nieodpowiednio kontrolowaną podpuszczkę mikrobiologiczną może prowadzić do zatrucia pokarmowego i poważnego uszkodzenia układu pokarmowego człowieka.

Informacje o składniku

Podpuszczka mikrobiologiczna to naturalny enzym, który umożliwia skrzepnięcie mleka i produkcję serów, nie zawierający sztucznych dodatków czy składników pochodzenia zwierzęcego.

Funkcja

Składnik podpuszczki mikrobiologicznej pełni funkcję enzymu, który powoduje koagulację białka mleka. W potrawach, które zawierają podpuszczkę mikrobiologiczną, enzym ten jest używany do zastygania mleka i utworzenia twarogu, sera i innych produktów mlecznych. Dzięki temu składnikowi możliwe jest uzyskanie odpowiedniej konsystencji i smaku produktów mlecznych.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik