Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Inne
dobry składnik
Spożycie produktów zawierających nieodpowiednio kontrolowaną podpuszczkę mikrobiologiczną może prowadzić do zatrucia pokarmowego i poważnego uszkodzenia układu pokarmowego człowieka.
Podpuszczka mikrobiologiczna to naturalny enzym, który umożliwia skrzepnięcie mleka i produkcję serów, nie zawierający sztucznych dodatków czy składników pochodzenia zwierzęcego.
Składnik podpuszczki mikrobiologicznej pełni funkcję enzymu, który powoduje koagulację białka mleka. W potrawach, które zawierają podpuszczkę mikrobiologiczną, enzym ten jest używany do zastygania mleka i utworzenia twarogu, sera i innych produktów mlecznych. Dzięki temu składnikowi możliwe jest uzyskanie odpowiedniej konsystencji i smaku produktów mlecznych.