Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Grzyby
dobry składnik
Spożycie podgrzybka może wywołać objawy alergiczne u niektórych osób
Podgrzybek jest grzybem jadalnym, bogatym w białko, błonnik i witaminy, a także zawiera substancje przeciwutleniające i beta-glukany, które mają korzystny wpływ na układ odpornościowy.
Podgrzybki są bogate w białko, węglowodany, błonnik, witaminy i minerały. Funkcją składnika w żywieniu podgrzybków jest dostarczanie organizmowi niezbędnych składników odżywczych, takich jak białko, witaminy i minerały, które są niezbędne dla zachowania zdrowia i dobrej kondycji organizmu. Błonnik zawarty w podgrzybkach również pełni ważną funkcję w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.