Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Ryby i owoce morza
dobry składnik
Płoć (rutilus rutilus) jest rybą słodkowodną, która jest źródłem białka oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Spożywanie ryb jest ogólnie korzystne dla zdrowia, jednak należy zwracać uwagę na pochodzenie i ewentualne zanieczyszczenia w wodach, w których żyją.
Płoć (Rutilus rutilus) to słodkowodna ryba o srebrzystym ubarwieniu, występująca w wielu jeziorach i rzekach w Polsce, charakteryzująca się smacznym mięsem i popularna w kuchni.
Płoć (rutilus rutilus) jest źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3, witamin (np. B12) oraz minerałów (np. selenu), co wspiera zdrowie serca, układ odpornościowy oraz ogólną kondycję organizmu.