Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Płatki z pszenicy orkisz nie stanowią zagrożenia dla zdrowia człowieka, o ile nie ma się uczulenia na gluten, który jest w nich zawarty. Osoby z nietolerancją glutenu powinny unikać spożywania produktów z pszenicy orkisz. W przeciwnym wypadku, płatki z pszenicy orkisz są bogate w błonnik i składniki odżywcze, takie jak witaminy z grupy B, żelazo i cynk, co może wpłynąć pozytywnie na zdrowie. Jednak zawsze należy pamiętać o umiarze i urozmaiceniu diety.
Płatki z pszenicy orkisz są bogatym źródłem błonnika i składników odżywczych
Składnik płatki z pszenicy orkisz stosowany jest głównie jako źródło węglowodanów oraz błonnika w produktach spożywczych. Ponadto, płatki z pszenicy orkisz są bogate w składniki mineralne, takie jak żelazo, magnez i cynk, które są ważne dla zachowania prawidłowego funkcjonowania organizmu.