Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Spożycie dużych ilości płatków migdałów może prowadzić do zatrucia cyjankami, co może stanowić zagrożenie dla zdrowia i życia człowieka.
Płatki migdałów to chrupiący, pożywny dodatek do posiłków, idealny dla osób szukających zdrowych i smacznych alternatyw dla tradycyjnych płatków śniadaniowych.
Składnikami odżywczymi płatków migdałów są białka, tłuszcze, błonnik, witaminy i minerały. Migdały są dobrym źródłem białka roślinnego oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają korzystnie na poziom cholesterolu we krwi. Zawierają również błonnik, który wspomaga trawienie i wpływa na uczucie sytości. Płatki migdałów są bogate w witaminy E, B2, B7 oraz minerały takie jak magnez, fosfor, cynk i żelazo. W diecie powinny być spożywane umiarkowanie, ponieważ są wysokokaloryczne.