Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika płatków jaglanych na ludzi to zwiększenie ryzyka infekcji jelitowych z powodu zawartości kwasu fitynowego.
Płatki jaglane to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych płatków śniadaniowych, bogate w błonnik, witaminy i minerały.
Składniki odżywcze zawarte w płatkach jaglanych pełnią ważną funkcję w żywieniu człowieka. Płatki jaglane są źródłem węglowodanów złożonych, białka roślinnego, błonnika, witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak żelazo, magnez, fosfor i mangan. Dzięki tym składnikom, spożywanie płatków jaglanych przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania organizmu, w tym układu nerwowego, mięśniowego i pokarmowego, a także wpływa pozytywnie na kondycję skóry, włosów i paznokci.