Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Produkty zbożowe
dobry składnik
Możliwe działanie niepożądane składnika płatków gryczanych na ludzi to zwiększenie ryzyka wystąpienia reakcji alergicznej u osób uczulonych na pyłki roślin z rodziny rdestowatych.
Płatki gryczane to naturalny i zdrowy produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka i błonnika, który stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych płatków śniadaniowych.
Składnikami płatków gryczanych są węglowodany, błonnik, białko, tłuszcz, witaminy i minerały. Węglowodany dostarczają energii, błonnik pomaga w trawieniu pokarmów, białko jest niezbędne do budowy mięśni i regeneracji tkanek, tłuszcz zapewnia organizmowi energię i chroni narządy wewnętrzne, witaminy i minerały są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Płatki gryczane są dobrym źródłem błonnika, który sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi ciała oraz obniża ryzyko chorób serca i cukrzycy.