płatki drożdżowe nieaktywne

KATEGORIA | Produkty zbożowe

Wpływ na zdrowie

dobry składnik

Uwaga

Możliwe działanie niepożądane składnika płatków drożdżowych nieaktywnych na ludzi to wystąpienie reakcji alergicznej.

Informacje o składniku

Płatki drożdżowe nieaktywne są bogatym źródłem białka i witamin z grupy B

Funkcja

Składnik żywieniowy w nieaktywnych płatkach drożdżowych to białko. Zawierają one również znaczące ilości błonnika pokarmowego oraz witamin z grupy B, takich jak tiamina, ryboflawina i niacyna. Płatki drożdżowe są również bogate w minerały, w tym potas, fosfor, magnez i cynk. Ze względu na swoje właściwości, płatki drożdżowe nieaktywne są często używane jako suplement diety, składnik w produktach żywnościowych oraz jako dodatek smakowy w wielu daniach.

Artykuły na temat tego składnika

Produkty zawierające składnik