Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Orzechy i nasiona
dobry składnik
Spożycie pasty z kawałkami orzechów pistacjowych może powodować reakcje alergiczne u osób uczulonych na orzechy.
Pasta pistacjowa z kawałkami orzechów to bogate źródło białka, błonnika i zdrowych tłuszczów, zawiera także mikroelementy takie jak selen, miedź i magnez, co przyczynia się do poprawy funkcjonowania układu krążenia oraz układu immunologicznego.
Składnik ten jest bogatym źródłem białka roślinnego, błonnika, kwasów tłuszczowych jednonienasyconych oraz wielonienasyconych, witaminy E, magnezu, fosforu i żelaza. Spożywanie pasty z pistacji z kawałkami orzechów może wpłynąć korzystnie na poziom cholesterolu we krwi, poprawić trawienie oraz zapewnić uczucie sytości na dłużej.