Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Grzyby
dobry składnik
Spożycie dużej ilości suszonej pieczarki może prowadzić do zaburzeń żołądkowo-jelitowych, takich jak bóle brzucha i wzdęcia.
Pieczarka suszona jest bogatym źródłem białka i błonnika, a także zawiera witaminy z grupy B oraz pierwiastki takie jak potas, fosfor i cynk.
Pieczarka suszona jest bogatym źródłem białka, błonnika i wielu minerałów, takich jak żelazo, magnez, fosfor czy potas. Stanowi również źródło witaminy B2 i kwasu pantotenowego. Dzięki temu składnikowi naszej diety, możemy dostarczyć organizmowi wartości odżywcze, które są niezbędne dla jego prawidłowego funkcjonowania, w szczególności dla procesów metabolicznych i regeneracji tkanek.