Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Białka
dobry składnik
Spożycie permeatu serwatki w proszku może wiązać się z pewnymi potencjalnymi zagrożeniami dla zdrowia człowieka. Przede wszystkim, ważne jest, aby upewnić się, że produkt jest odpowiednio przechowywany i nie jest zepsuty, ponieważ może to prowadzić do zatrucia pokarmowego. Ponadto, osoby z nietolerancją laktozy lub alergią na mleko powinny unikać spożywania permeatu serwatki w proszku lub skonsultować się z lekarzem przed jego spożyciem. Może to również stanowić problem dla osób z chorobą nerek, ponieważ wysokie spożycie białka może obciążać ich układ moczowy. Wreszcie, należy pamiętać, że spożywanie permeatu serwatki w proszku nie zastąpi zrównoważonej diety i regularnej aktywności fizycznej. Wysokie spożycie suplementów białkowych może prowadzić do niezdrowych praktyk żywieniowych i może być szkodliwe dla zdrowia.
Permeat serwatki w proszku to produkt spożywczy o wysokiej zawartości białka, który może być stosowany jako składnik w wielu różnych potrawach.
Składnik percepan w ziarnach pestek moreli jest enzymem odpowiedzialnym za rozkład amygdaliny, naturalnego związku chemicznego występującego w tych pestkach. Po uwolnieniu amygdaliny, może ona ulec dalszej reakcji, prowadzącej do powstania cyjanków, które są trujące dla organizmu. W produktach spożywczych, składnik percepan jest używany do oczyszczenia ziaren pestek moreli z amygdaliny, aby można było bezpiecznie je spożywać lub wykorzystać do produkcji oleju morelowego.