Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Owoce
neutralny składnik
Nie jest zalecane spożywanie pasty z tamaryndowca w dużych ilościach ze względu na wysoką zawartość kwasu szczawiowego. Spożywanie tamaryndowca w nadmiernych ilościach może prowadzić do kamicy nerkowej, a także zwiększyć ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych. Dlatego zaleca się spożywanie pasty z tamaryndowca w umiarkowanych ilościach i tylko w ramach zrównoważonej diety. Osoby z chorobami nerek, zaburzeniami metabolicznymi lub alergiami powinny skonsultować się z lekarzem przed spożyciem pasty z tamaryndowca.
Pasta z tamaryndowca to produkt spożywczy o słodko-kwaśnym smaku, który często jest używany w kuchni azjatyckiej jako dodatek do potraw mięsnych i warzywnych.
Składnik pasta z soi woda jest często wykorzystywany w produktach spożywczych jako emulgator i zagęstnik. W funkcji emulgatora, pasta z soi woda pomaga połączyć ze sobą składniki, które normalnie się nie mieszają, na przykład woda i olej. W funkcji zagęstnika, pasta z soi woda może zwiększyć gęstość produktu spożywczego i nadać mu konsystencję, na przykład w sosach i zupach. Dodatkowo, pasta z soi woda może wpłynąć na wartość odżywczą produktów spożywczych, ponieważ zawiera białka roślinne i składniki mineralne.