Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy i zioła
neutralny składnik
Możliwym działaniem niepożądanym składnika pasty waniliowej na ludzi może być wystąpienie reakcji alergicznej.
Pasta waniliowa jest produktem spożywczym wytwarzanym z wanilii, cukru i wody, często używanym jako dodatek smakowy w wypiekach, deserach i napojach, a także posiada właściwości aromatyzujące i lecznicze.
Składnik pasty waniliowej, czyli wanilia, jest stosowany głównie w celach aromatycznych i smakowych. Nie ma on większego znaczenia żywieniowego, poza tym że może wpływać na poprawę apetytu i zwiększenie przyjemności z jedzenia. Wanilia może być stosowana w celu poprawy smaku i zapachu różnych potraw, w tym deserów, ciast, lodów, kremów i napojów.