Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przyprawy
dobry składnik
Pasta tamaryndowa zazwyczaj jest bezpieczna dla zdrowia ludzkiego i nie powoduje żadnych szkodliwych skutków ubocznych, jeśli jest spożywana w umiarkowanych ilościach. Jednakże, ze względu na fakt, że pasta tamaryndowa może zawierać dużą ilość cukru i soli, osoby z chorobami serca, nadciśnieniem tętniczym, cukrzycą lub nadwrażliwością na te składniki powinny spożywać ją ostrożnie. Ponadto, osoby z nietolerancją glutenu powinny upewnić się, że pasta tamaryndowa, którą kupują, jest wolna od glutenu. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących spożycia pasty tamaryndowej, zaleca się skonsultowanie się z lekarzem lub dietetykiem.
Pasta tamaryndowa to pasta o smaku słodko-kwaśnym, popularna w kuchni azjatyckiej, która często jest używana jako składnik do sosów, zup i dań mięsnych.
Składnik pasta sojowa soja jest często dodawany do produktów spożywczych jako źródło białka roślinnego. Funkcja pasta sojowa soja jest głównie taka, że stanowi uzupełnienie lub zastępstwo dla białka zwierzęcego. W niektórych produktach, takich jak wegetariańskie kiełbaski, hamburgery i zamienniki mięsa, pasta sojowa soja może również służyć jako zagęstnik i pomaga nadać produktywności oraz konsystencję. Ponadto, pasta sojowa soja może być stosowana w produktach bezglutenowych jako zastępstwo dla mąki pszczelarskiej, co pomaga uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta.