Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Przetwory
dobry składnik
Pasta czosnkowa może powodować nieprzyjemny zapach z ust oraz zgagę, zwłaszcza u osób z wrażliwym żołądkiem. Mogą pojawić się również objawy nietolerancji pokarmowej, takie jak biegunka, wzdęcia i ból brzucha. Nadmierne spożycie pasty czosnkowej może prowadzić do zaburzeń żołądkowo-jelitowych, takich jak refluks żołądkowy i nadkwaśność. Ponadto, pasta czosnkowa może mieć działanie przeciwkrzepliwe i powodować krwawienia u osób stosujących leki przeciwzakrzepowe. Osoby chorujące na hemofilię powinny unikać spożywania pasty czosnkowej ze względu na ryzyko krwawień.
Pasta przygotowana z czosnku, używana jako dodatek do potraw.
Przetwór