Moduł tworzenia i zarządzania listami zakupowymi jest dostępny
tylko w naszej aplikacji. Zachęcamy do jej odwiedzenia.
Zespół Czytamy Etykiety
KATEGORIA | Warzywa
dobry składnik
Spożycie mrożonej papryki może prowadzić do utraty jej chrupkości i jakości smaku
Papryka mrożona to idealne rozwiązanie dla miłośników warzyw, którzy cenią sobie wygodę i świeżość smaku - gotowa do użycia, pozbawiona konserwantów i dodatków, zachowująca wszystkie wartości odżywcze i walory smakowe.
Składnik papryka mrożona jest często wykorzystywany w potrawach jako dodatek smakowy i ozdobny. Może być dodawany do sałatek, zup, gulaszy, sosów, farszów, zapiekanek oraz potraw mięsnych i wegetariańskich. Papryka mrożona jest również często wykorzystywana jako składnik na pizzach oraz w meksykańskiej kuchni jako dodatek do dań typu chili con carne czy nachos.